Huib van der Wal

(4) Huib van der Wal (58)
 
Huib van der Wal, nummer vier op onze lijst, is een geboren en getogen polderbewoner. Getrouwd met Lian Langedijk (docente in het onderwijs, ook een geboren en getogen polderbewoonster) en trotse vader van twee zonen. Betrokkenheid bij de mensen in zijn omgeving heeft Huib altijd gehad. Nu is voor hem het moment gekomen om zich via ONS voor de polder in te zetten. Huib vindt dat we in een van de meest veilige en schone stukjes van Nederland wonen en wil zich er voor inzetten om dit zo te houden en waar mogelijk te verbeteren. Huib is een sportman. Hij houdt van fietsen, wandelen, hardlopen en speelde in zijn jonge jaren twaalf jaar in het eerste van Flevo Boys, waarvoor hij later diverse bestuursfuncties vervulde. Ook buiten de sport heeft hij zijn steentje aan de opbouw van de gemeenschap bijgedragen, onder meer door bestuursfuncties in de Stichting Kinderopvang Noordoostpolder, Junior Kamer Groot Schokland, Bedrijven Actief Noordoostpolder en Stichting Canon Noordoostpolder.
 
Een andere hobby is (lokale) geschiedenis. Van zijn hobby kan hij soms zijn werk maken. Als zelfstandig tekstschrijver heeft hij tientallen boeken over lokale geschiedenis geschreven. Huib kent de samenleving van de Noordoostpolder. Voor ONS zal hij zich focussen op sport en onderwijs. Huib weet als geen ander hoe belangrijk sportverenigingen zijn voor sociale cohesie, zingeving, een gezond lijf, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer. Als raadslid gaat hij er alles aan doen om sportverenigingen zo krachtig mogelijk hun sociaal-maatschappelijke taak te laten verrichten, onder meer door de huurtarieven van sportaccommodaties niet te verhogen. Huib kent duizenden polderbewoners. 
 
Die contacten wil hij als raadslid intensiveren, zodat hij exact weet wat er speelt. Daarnaast wil hij zijn vakmanschap inzetten om de ONS-kiezers via goed leesbare laagdrempelige nieuwsbrieven op de hoogte te houden van zijn ervaringen in de lokale politiek. Huib van der Wal zal een raadslid zijn dat nauw contact heeft met polderbewoners, een lokale politicus die wil verbinden en wil samenwerken. Dat laatste geldt zeker ook voor sportend Noordoostpolder.

Huib van der Wal is burgerraadslid in de commissie Wonen samen met Bert Jan Aling en ondersteunt tevens de commissie Samenleving op het onderdeel Sport.

Contact

Politieke Partij ONS Noordoostpolder Secretariaat:
de heer E. (Everet) van Dorp
Korte Dreef 8
8302 BS Emmeloord

Everetvandorp@Outlook.com
www.facebook.com/onsnoordoostpolder
#fractieonsnop
M. 06-53140037 fractieonsnop@gmail.com